Često postavljana pitanja

Početna Često postavljana pitanja
Termin možete otkazati klikom na link koji ste dobili u potvrdnom emailu. Nakon što vam se otvori stranica, crveni gumb je za brisanje termina.
Termin možete promijeniti klikom na link koji ste dobili u potvrdnom emailu. Nakon što vam se otvori stranica, odaberite drugi termin.
Molimo dozvolite do 30min da vam stigne potvrdni email. Provjerite i spam mapu, ukoliko tamo bude email - označite ga kao "nije spam". Ukoliko vam i nakon 30 min ne dođe email. Možete nas kontaktirati preko "Kontakt za partnere" forme kako bi stupili u kontakt sa vama i riješili problem.
Ukoliko niste dobili suglasnost u potvrdnom emailu, molimo da ju preuzmete ovdje.
Ukoliko živite u ulici Dobriše Cesarića, u tražilici možete pretražiti na dva načina. "Dobriše Cesarića" ili "Cesarićeva". Probajte oba načina ukoliko ne pronalazite svoju ulicu na popisu. Popis ulica na Terminko tražilicu su preuzeta sa "RASPOREDA UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE ZBOG UPISA U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023." od Gradskog ureda za obrazovanje.
Nije bitno kojim redosljedom obavljate testiranje/pregled. Slobodno možete obaviti testiranje u školi prije pregleda u ambulantama i obrnuto.
Da, potrebno je vaditi krv i urin, kao i donijeti popunjenu zubnu putovnicu od zubara.
Ukoliko živite u okolnim naseljima npr. Lučko, Sesvetski Kraljevec i ostalih okolnih naselja, molimo da ne upisujete ime ulice nego ime naselja u kojem stanujete.
Ne. Samo dio škola sa područja Grada Zagreba koristi Terminka ali se ta brojka iz dana u dan povećava.
Preglede obavljate prema trenutnoj adresi (u školi i kod školskog liječnika). Nakon pregleda ćete dobiti potvrdu o obavljenom pregledu koju ćete zajedno sa molbom nositi u novu školu koju želite upisati.
Morate obaviti i testiranje u školi kao i sistematski pregled kod liječnika školske medicine. Morate se dva puta naručiti.
Krv i urin vadite u laboratoriju u koji vas pedijatar inače šalje. Uputnicu ste dobili u prilogu rezervacijskog emaila i nije potrebno tražiti pedijatra drugu uputnicu. Samo tu uputnicu iz priloga emaila isprintajte i odnesite na vađenje krvi.
Da, morate obaviti pregled u školskoj ambulanti i školi. Liječnik školske medicine i stručni suradnici škole su dio povjerenstva koje odlučuje i omogućuje izdavanja riješenja za odgodu od upisa u prvi razred i zbog toga je potrebno obaviti pregled na obje lokacije.
Cijenu izdavanja sanitarnih iskaznica možete pronaći u dokumentu navedenom ovdje: "Odluka o visini troškova zdravstvenih pregleda osoba koje podliježu zdravstvenom nadzoru od 15. ožujka 2019."
Ukoliko vam nisu rekli kada možete podići gotovu sanitarnu iskaznicu, predlažemo da kontaktirate ispostavu u kojoj ste obavili pregled. Popis ispostava pronađite ovdje.